Guidninger

Mine guidede vandreture foregår henholdvis i Rebild/Rold Skov samt i Aalborg.

Vandreturene varer fra 2 til 3 timer - afhængig af spørgelysten samt, hvor hurtigt deltagerne går .
Som udgangspunkt er tempoet tilpasset de fleste.

Vandreturene i Aalborg kan evt. kombineres med frokost på relevant sted på ruten.

Besættelseturen i Rold Skov kan desuden afvikles som en 3 - 4 timers bustur, hvor vi besøger en lang række af stederne og slutter af med en hyggelig frokost, hvor vi kan snakke videre om historierne fra et mørkt kapitel af danmarkshistorien.

 

 

Guidet vandretur i Rebild med fokus på billedhuggeren Anders Bundgaard

Billedhuggeren Anders Bundgaard

På denne guidede tur, som starter på P-pladsen ved Rebildcentret, skal vi høre om en af vore store billedhuggere, Anders Bundgaard. Bundgaard blev født i Ersted i udkanten af Rold Skov i 1864. I 1904 købte han det der i dag er Thingbæk Kalkminer, som han i 1935 indrettede som museum.

Den fantastiske rejse fra at være en fattig bondeknøs til international anerkendt kunstner formidles i netop den natur, som Anders Bundgaard selv elskede så højt, og vi hører her om hans liv, om Ørnebjergkolonien, en kunstnerkoloni som lå i Rebild Bakker, og som Anders Bundgaard var medstifter af.
Turen slutter på Gravlev Kirkegaard, hvor Anders Bundgaards smukke figur Lyngheden på Bundgaards familiegravsted skuer ud over Gravlev Ådal og Ravnkilden.

Se videoteaser her

Guidet tur til en række skulptur Aalborg

Skulpturer i Aalborg

Aalborg er rig på skulpturer og her er muligheden for at tage med på en hyggelig og informativ byvandring i det centrale Aalborg, hvor Anders Bundgaard-eksperten fra Rebildcentret/Thingbæk Kalkminer, Lars Rigborg vil guide dig gennem byen og fortælle om nogle af de mange skulpturer samt de billedhuggere som skabte dem ikke mindst Aalborg "egen" billedhugger Carl Johan Bonnesen.
På stiftes der bekendtskab med mere end 25 værker, som på den 4 km lange tur vil fokusere både på den traditionelle naturalistiske kunst samt den mere moderne kunst.

På sporet af besættelsestiden i Rold Skov

Modstandskampen i Rold Skov

Vi skruer tiden godt 70 år tilbage og tager med en guidet rundt til nogle historiske steder fra besættelsestidens Rold Skov.
Der formidles om nedkastningsområdet ved Madum Sø, træfningen ved Hollandhus som fik dramatiske konsekvenser for besættelsestidens videre forløb. Vi besøger mindelunden for Niels Erik Vangsted og Poul Edvin Kjær Sørensen - den første modstandsmand der blev henrettet i Danmark og hører om de konsekvenser denne ildkamp førte til.
Vi hører om og besøger mindestenene for de 69 allierede flyvere der mistede livet i deres kamp for Danmark samt mindestenen for nedkastningschefen Toldstrup, ligesom vi også hører om nedstyrtningen af R.A.F N/206 i Torstedlund Skov samt nedkastningsområdet ved Oplev.

Turen udgår fra P-pladsen ved Rebildporten.

Se videoteaser her 

Modstandsbevægelsen i Aalborg - guidet tur

Modstandskampen i Aalborg

På denne guidede byvandring rundt i det centrale Aalborg kommer vi forbi en lang række historiske steder fra besættelsestidens Aalborg.

Vi starter turen, hvor modstandsbevægelsen i Aalborg havde hovedkvarter i 1943. Herfra går turen videre til almen kirkegården, hvor vi hører om en række personligheder fra besættelsestiden, bl.a. frihedskæmperne Niels Eigenbroth og Niels Erik Vangsted.
Vi passerer steder hvor der har fundet henholdsvis sabotage og schalburgtage sted.
Vi kommer på åstederne for stikkerlikvideringer og clearings mord. Vi hører om Churchill klubben som fortsatte deres virke efter at være blevet fængslet samt mange andre spændende historier fra et mørkt kapitel i danmarkshistorien.

På vandringen som er på ca. 5 km besøger vi i alt ca. 20 mindeværdige steder i Aalborg.